Schilderijen op houten paneel, bevestigd op een hout/aluminium frame. En schilderijen op (deels hout) en kunststof paneel.

uit 2010 tot 2022 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Fragile

2022

Voor het eerst een Indonesisch ogend gezicht. Puur, breekbaar. Een gevoel van vervlogen tijden, een oude ansichtkaart.. Speciaal gemaakt voor de expositie in het Petershuis in Gennep die aankomend weekend van start gaat. Hier een detail:

Fertile soil

2022

Dit werk was eerder "Into the blue" maar dit heb ik weer helemaal opnieuw opgebouwd. Dat is het mooie als je op paneel werkt; je kunt het altijd weer schuren en bewerken. De ingefreesde stukjes linnen heb ik erin laten zitten waardoor het oppervlak een mooie struktuur houdt. Door de intense bewerking van het paneel onstaat een doorleefde uitstraling waar ik van hou.
"Het oppervlak is mijn vruchtbare grond waaruit iets moois kan groeien".
   

Joy on a platter

2021

Dit werk is gemaakt vanuit spontane ingevingen waar ik niet te veel bij stil wil staan. Momentopnames die vaak in het eindresultaat niet eens meer zichtbaar zijn. Maar in dit geval is (alleen) de structuur van harde epoxydelen vh onderliggende werk genaamd "Here comes the sun" terug te zien in het eindresultaat.
Met heel veel plezier, echt met heel veel plezier heb ik dit werk compleet gewijzigd in wat het nu is. s’Nachts kon ik niet in slaap komen van de goede werkdag en bedacht dat de titel dit zou moeten vertellen. Deze plotselinge wijziging (zonder voorbedacht plan van aanpak) was een cadeautje. Een cadeautje voor mezelf: Plezier op een presenteerblad dus.

A pot full of life

2021

Dit kunstwerk is volledig gestript en opnieuw gemaakt. Naast het houten bewerkte oppervlak heeft het ook speelse details zoals geverfd touw. Ze suggereren de verbinding tussen ons allemaal. "We all are connected" is een thema dat in mijn volgende kunstwerken terug zal komen.

Somewhere only we know

2020

Het is mijn droomwereld: 
Het ultieme geluksgevoel van een boswandeling in de lente waarbij de jonge blaadjes doorkomen en de vogels druk bezig zijn met hun nestjes. Het vogelgezang als een prachtig orkest, de zachte wind door je haren en de zonnestralen die door de bomen schijnen.
Heeeerlijk gewoon! Het besef van vrijheid! Op 17 november heb ik het meisje rechts weggeschilderd. Ze was overbodig en storend voor de dromerige sfeer in z'n geheel.

Take me back to the start

2020

Landschap. Het onstaan van een eiland kan beginnen met de eruptie van een onderzeese vulkaanuitbarsting. Dat is het begin. Dat is waar het bij dit werk over gaat. Het werk bestaat uit delen van andere werken. Deze opnieuw gebruikte details zijn gelijmd op een kunststof paneel dat weer gemonteerd is op een aluminium/houten frame van artel.    

Daydream believer (SOLD)

2020

Dit werk is gecreëerd om het houtfineer heen; ze heeft het vrouwelijk figuur zo neergelegd dat de houtnerven mooi overlopen. Wederom is dit een werk met zowel figuurlijke als abstracte delen. Een dagdromende vrouw, een landschap met organische vormen, bijna dierlijk, en twee reeën die min of meer in en uit deze droomwereld springen. Het houtfineer is vastgelijmd aan een populieren triplex die is vastgemaakt aan een aluminium frame. Ready to hang.

Travelin′ light (SOLD)

2019

Abstract werk met natuur als uitgangspunt.
Geprobeerd om scherpe en onscherpte te gebruiken om het geheel mysterieuzer te maken. Ook licht/schaduw voor meer diepte.
 

Something happened on the way (SOLD)

2018

Nieuwe techniek! Door verschillende verheveningen aan te brengen op het paneel in een bepaalde pastel kleur ontstaat er een mysterieuze wereld.
Er is een stelletje te zien en een kerk.  Geinspireerd door de nummers van Billy Joel. Met name: Allentown. Hierin staat ook een zin met deze titel.

Het werk is op paneel en vastgemaakt op een aluminium frame om kromtrekken tegen te gaan. Ready to hang.

The air that I breathe (SOLD)

2018

Twee gezichten omgeven door natuurlijke en organische vormen.
Abstracte takken en bloemen. Leven. Ademen. Samen.
 

Black & Blue (SOLD)

2018

Vrouw in blauw landschap. Het oppervlak is zijdezacht en licht glanzend. De hoeken zijn rond en de diepte is 6 cm. Er zitten veel details in het werk w.o. een (echte) boomwortel van een gevallen boom waar ik elke dag met mijn honden langs loop.

Avalon

2018

Een paradijselijk doorkijkje. Geinspireerd door Avalon van Roxy Music. "When the samba takes you, out of nowhere, and the backgrounds fading. Out of focus.
Yes the picture is changing, every moment, and your destination, you don't know it.
Avalon." zijkant is rood koperplaat.

Kreeft (NOT FOR SALE)

2011

Het sterrenbeeld KREEFT. De achtergrond doet denken aan atollen vanuit de lucht gezien.

Steenbok (GIFT)

2011

Het sterrenbeeld STEENBOK. De achtergrond stelt de sterrenhemel voor waarin belangrijke foto- fragmenten te zien zijn voor mijn moeder, aan wie ik dit kunstwerk gegeven heb. Hierin kun je ook data zien in de kalender/lijst eromheen die voor haar speciaal zijn. Ik heb ook gebruikt gemaakt van speciale symbolen zoals het gelukspunt, op 13-12-1968.

vissen (SOLD)

2010

het sterrenbeeld vissen. In opdracht.